Lezing werkgroep Eerdelogie: “Een aparte mens dieje Bernard van Dam"

De Werkgroep Eerdelogie heeft het idee opgevat om enkele keren per jaar een lezing te organiseren. Het doel hiervan is om de geschiedenis van Eerde levendig te houden en door te geven aan jong en oud.

Nard Jansen, secretaris van de Stichting Bernard van Dam, is bereid gevonden om op 20 maart 2024 een lezing te geven over zijn opa Bernard van Dam uit Eerde.

In 2018 organiseerde de Werkgroep Eerdelogie het evenement Monumentaal Eerde met o.a. een tentoonstelling over de werken van Bernard van Dam. Hij is o.a. bekend van het boek “Oud Brabants Dorpsleven”. Maar over Bernard van Dam is zoveel meer te vertellen. Hoe hij zijn bruid schaakte en naar Londen ging om het huwelijk te laten voltrekken. Zijn kijk op de politiek, niet schromend om zijn kritiek te uiten zonder aanziens des persoons. Zijn rol in de Eerde gemeenschap, maar zeker ook daarbuiten. Veel van zijn artikelen zijn vandaag de dag nog actueel! Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de lezing over deze markante Eerdenaar.

 

De lezing wordt gehouden op 20 maart a.s. in gemeenschapshuis De Brink, Sint Antoniusplein 7 in Eerde, aanvang 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Vrienden van Eerdelogie hebben gratis toegang. Voor overige bezoekers bedraagt de entree € 3,-- per persoon. Meer informatie is te vinden op www.eerdelogie.nl.

Als u de lezing wilt bijwonen dan kunt u zich tot en met 17 maart 2024 aanmelden via info@eerdelogie.nl of telefoonnummer 0413-354359.